شهر صدرا از داشتن فرمانداری محروم است در حالی که ۱۵۰ هزار نفر جمعیت دارد.
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، شهر صدرا از داشتن یک نمایندگی دولت محروم است و در حال حاضر بالاترین نهاد در این شهر، شورای شهر است در صورتی که مردم خواهان فرمانداری یا بخشداری هستند.
در ۱۵ کیلومتری شمال غربی کلانشهر شیراز شهر جدیدی به نام صدرا در حدود ۳۰ سال پیش شکل گرفت که این روزها خود به یک شهر کاملا مستقل تبدیل شده است. شهر جدید صدرا در سال ۸۸ به دلیل رشد جمعیت از نظر تقسیمات کشوری به شهر ارتقا یافت.
این شهر بر اساس آخرین سرشماری چهارمین شهر پرجمعیت استان فارس است.
حمیدرضا صادقی رئیس شورای شهر صدرا گفت: جمعیت کنونی این شهر ۱۵۰ هزار نفر است که مطالبه اصلی اهالی صدرا ارتقای این شهر و داشتن یک نماینده دولت است.
او ادامه داد: یکی از نیازهای اصلی شهر صدرا داشتن یک نماینده رسمی دولت است البته در حال حاضر مشکلات به شیراز منتقل میشود، اما با توجه به جمعیت رو به رشد این شهر نیاز است که نمایندگی رسمی دولت در آن مستقر و راهاندازی شود.
صادقی با بیان اینکه این نمایندگی میتواند در قالب بخشداری یا فرمانداری باشد، افزود: صدرا پس از شیراز پرجمعیتترین شهر استان و به لحاظ جمعیت شهری نیز حتی از مرودشت نیز بیشتر است بنابراین این نیاز و مطالبه مردم برای داشتن نمایندهای از دولت کاملا به حق است.
رئیس شورای شهر صدرا بیان کرد: لازمه تحقق این امر داشتن بخش و دهستان است که با توجه به نزدیکی قلات و باجگاه به این شهر میتوان با کار کارشناسی و بررسی و مطالعه زمینه برخورداری این شهر به بخشداری یا فرمانداری را فراهم کرد.
بیشتر بخوانید
بر اساس گفتههای صادقی در حال حاضر بالاترین نهادی که در شهر صدرا میتواند تصمیمگیری کند، شورای شهر است در صورتی که شورا یک نهاد دولتی نیست و صبغه مردمی دارد بنابراین برای حل مشکلات اعضای شورا تنها میتوانند صدای مردم را به گوش مسئولان برسانند.
او معتقد است که اگر یک فرمانداری یا بخشداری در شهر صدرا مستقر شود، مستقیما میتوانند مشکلات را به وزارت کشور انتقال دهند، اما ادامه روند کنونی در آینده ممکن است مشکلات بیشتری را به وجود آورد.
رئیس شورای شهر صدرا اضافه کرد: جمعیت کنونی صدرا ۱۵۰ هزار نفر و کاملا شهرنشین است و با توجه به رشد جمعیت در آینده نیازمندیهای بیشتری دارد.
ابراهیم عزیزی نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز در خبری از تلاش برای ارتقای صدرا با اصلاح قوانین تقسیمات کشوری در خانه ملت خبر داد. او گفته است «در صددیم تا با اصلاح قانون تقسیمات کشوری، شرایطی فراهم کنیم تا شهرهای بالای ۱۵۰ هزار نفر بدون طی تشریفات قبلی، نیازمند سطوح تقسیمات کشوری نشده و ارتقا یابند».
بر اساس صحبتهای عزیزی «با رایزنیهای انجام شده در حال اصلاح قانون هستیم تا چنین شهرهایی بدون داشتن دهستان و شرایطی که در قانون فعلی است، به بخش تبدیل شوند».
به گفته نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شهر صدرا باید از یک مجموعه مدیریت واحد و توانمند برخوردار شود تا مشکلاتی مانند کمبود آب، بحث فاضلاب، مسائل زیست محیطی، نقایص آموزشی و پروژههای نیمه تمام با اولویت دنبال شود.
البته شهر صدرا مشکلات دیگری نیز دارد که از آن جمله بحث فاضلاب این شهر است. این موضوع بارها از سوی رسانهها و مردم مطرح شده تا جایی که دادستان شیراز نیز به عنوان مدعیالعموم وارد ماجرا شد.
حیدر آسیابی دادستان شیراز هم اظهار کرد: تصفیه خانه صدرا قدیمی بود و همین امر سبب شده بود که پساب، نه فاضلاب، با یک قنات تلاقی پیدا کند و این موضوع مورد اعتراض مردم بود.
او تصریح کرد: دادستانی به عنوان مدعیالعموم وارد شد و شهرداری را مکلف کرد که پساب را خریداری و برای تکمیل تصفیهخانه استفاده کند.
آسیابی افزود: همچنین شهرداری صدرا ۱۵ میلیارد تومان برای این امر نیاز داشت که پیگیری کردیم تا با مجوز دستگاه نظارتی از اعتبارات جاری برای تامین این میزان و تکمیل تصفیه خانه استفاده کند.
دادستان شیراز، همچنین از تکلیف شرکت عمران صدرا برای ساخت یک تصفیهخانه لوکال و آبفا برای تکمیل تصفیهخانه دیگری خبر داد؛ در همین رابطه ابراهیم عزیزی نماینده مردم شیراز نیز از راهاندازی فاضلاب شرق صدرا و آبرسانی به این شهر در آینده نزدیک سخن گفته است.
آنگونه که از سوی متولیان امر پیشبینی میشود طرح فاضلاب شهر صدار حداکثر اواخر شهریور یا اواسط مهرماه امسال به بهرهبرداری برسد.
کمبود و قطع آب از دیگر مشکلات مردم ساکن در شهر صدرا است. محمودی از ساکنان بلوار فردوسی این شهر بیان کرد: تا چند ماه پیش در طول روز تنها ۲ تا ۳ ساعت آب داشتیم که در این فاصله باید تنها ظرفهای آب را پر میکردیم و امکان دیگری برای حمام رفتن یا دیگر امور بهداشتی نداشتیم.
او با بیان اینکه در شرایط کنونی و شیوع بیماری کرونا این کمبود آب اهمیت بیشتری دارد، افزود: هر چند وضعیت، مقداری در این روزها بهتر از گذشته شده، اما همچنان این کمبود در برخی از ساعات روز دیده میشود.
یکی از راهکارهایی که برای این کمبود مطرح میشود، انتقال آب از سد درودزن است. ابراهیم عزیزی از انتقال آب سد درودزن به شهر صدرا خبر داده و گفته است: «از ۹۰ میلیون لیتر مکعب آب تخصیصی به شهرستان شیراز، ۵۰۰ متر مکعب آب در ثانیه به شهر صدرا اختصاص یافته و این در حالی است که اکنون ۱۵۰ مترمکعب آب بر ثانیه در صدرا از چاهها تامین میشود».
پیگیری تکمیل راههای دسترسی صدرا از جمله ۵ شبکه صدرا – باجگاه، دوکوهک – صدرا، آزادراه شیراز – اصفهان، صدرا – قره پیری و شیراز به خلیج فارس از دیگر مباحثی است که تکمیل آن میتواند صدرا را از بن بست خارج و آن را به یک شهر کامل تبدیل کند، موضوعی که نماینده شیراز نیز به آن اشاره کرده است.
منبع: تسنیم
پستهای مرتبط
مسلم فریبرز مجددا مدیر عامل انجمن امر به معروف استان فارس شد
فشار و اعمالنفوذ برای عدول از تصمیم رد صلاحیت دو نماینده
تصدي سمت شهردار در شهر صدرا نیازمند 5 سال سابقه مدیریت