ماده  477تنها راه بازگشایی پرونده مختومه فاضلاب صدرا

از دادستان محترم استان فارس جناب دکتر حیدر آسیابی خواهشمندیم با تهیه لایحه و ارسال آن به رییس کل دادگستری استان از این والامقام تقاضای اعمال ماده 477 را نماید

———————-

اداره کل محیط زیست استان مورخ 29/07/1398 نسبت به طرح شکایت علیه مخربان محیط زیست صدرا اقدام نموده است و در دادگاه بدوی متهمین به 6 ماه حبس محکوم شده و در مرحله تجدید نظر رای بر برائت صادر میشود که شخصی مطلعی که نخواست نامش فاش شود اعلام نمود که تایید کارشناس رسمی دادگستری و محیط زیست بدون قید و شرط ،مقصر شناختن مشتکی عنه بوده ولی در مرحله تجدید نظر ،رای بر برائت صادر شده است و تنها راه ورود به موضوع استفاده از ماده 477 آیین دادرسی کیفری و درنهایت ارسال پرونده به ریاست محترم قوه قضاییه می باشد

و مزید بر اینکه جرم موضوع ماده 688 ق.م.ا همچنان در حال رخداد است و جبران این خسارت غیر ممکن استفاضلاب صدرا

 

مراجع مشمول ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری

طبق ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 92 ، در صورتی که رییس قوه قضاییه رای قطعی صادر شده از هر یک از مراجع قضایی را خلاف شرع تشخیص دهد می تواند پرونده را جهت اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور بفرستد تا به آن رسیدگی شود . سوالی که می خواهیم به آن جواب دهیم این است که مراجع قضایی گفته شده در این ماده شامل چه مراجعی است ؟ بر اساس تبصره اول ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری ، مراجع قضایی شامل همه دادگاه و مراجع حل اختلافی که تحت نظر دادگستری به حل اختلافات می پردازند این مراجع عبارتند از :
1- همه دادگاه ها مثل دادگاه عمومی ، کیفری ، تجدید نظر و بدوی و …
نکته : دادگاه های انتظامی چون مراجع انتظامی هستند و نه قضایی و به مسائل مرتبط به امور اصناف می پردازند از شمول این ماده خارج اند مثل دادگاه انتظامی کانون کارشناسان رسمی دادگستری ؛ این دادگاه انتظامی تنها به امور انضباطی کارشناسان رسمی می پردازد و احکام آن قضایی نیستند .
2- سازمان قضایی نیروهای مسلح
3- دادسرا مانند دادسرای عمومی و انقلاب و سایر دادسراهای تخصصی
4- شوراهای حل اختلاف

کسانی که طبق این ماده حق اعاده دارسی دارند

در متن ماده 477 قانون آیین دادرسی کیفری مشخص شده است که در صورتی که رییس قوه قضایی رای قطعی یکی از مراجع بالا را مخالف شرع دانست ، آن را برای اعاده دادرسی به دیوان عالی کشور می فرستد تا به آن رسیدگی شود . در تبصره شماره 3 این ماده افراد دیگری مشخص شده اند که میتوانند در صورتی که در حین انجام وظایف خود ، یک حکم قطعی را خلاف شرع تشخیص دادند ، آن را به رییس قوه قضاییه اعلام کنند . این اشخاص به جز رییس قوه قضاییه از قرار زیر هستند :
1- رییس دیوان عالی کشور
2- دادستان کل کشور
3- رییس سازمان قضایی نیروهای مسلح
4– رییس کل دادگستری استان 


این مقامات با ذکر دلایل خود ( درباره اینکه حکم قطعی مخالف شرع است ) می توانند از رییس قوه قضاییه درخواست کنند تا اجازه اعاده دادرسی بدهد .

در پایان از دادستان محترم استان فارس جناب دکتر حیدر آسیابی خواهشمندیم با تهیه لایحه و ارسال آن به

رییس کل دادگستری استان از این والامقام تقاضای اعمال ماده 477 را نماید