User Login Form

20 بهمن 1403

انجمن امر به معروف و نهی از منکر استان فارس

“ Fars Province Non Governmental Organization Of The Promotion Of Virtue And The Prevention Of Vice _ has been accepted in DESA's Civil Society database

گروهای جهادی امر به معروف و نهی از منکر قانونی است و مورد حمایت همه جانبه ستاد

مهدوی دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر فارس:

گروهای جهادی امر به معروف نهی از منکر قانونی است و مورد حمایت همه جانبه ستاد امر به معروف ونهی از منکر وکشور،استان و شهرستان میباشد

لینک اینستاگرام:https://www.instagram.com/p/CFEMUZGBvv_/?utm_source=ig_web_copy_link


شیوه نامه تشکیل گروههای جهادی امر به معروف و نهی از منکر به شرح ذیل است:

برای ثبت گروههای جهادی به آدرس ذیل مراجعه فرمایید:

  http://motalebh.ir

 

ماده۱ : گروه های جهادی امر به معروف و نهی از منکر با نام اختصاری « ملجأ » با معرفی رسمی ستاد امر به معروف به هر استان و با تایید دبیر ستاد امر به معروف یا رأسا توسط دبیر ستاد کشورتشکیل می شود.

ماده۲ : هدف از تشکیل گروههای جهادی موارد زیر است :
الف) گسترش زمینه مشارکت آحاد مردم در موضوع امر به معروف و نهی از منکر در حوزه های مختلف به معروف و منکر.
ب) کمک به ایجاد گروههای داوطلب مردمی در قالب تشکل های امر به معروف و نهی از منکر عمومی و تخصصی حمایت هدفمند از فعالیتهای امر به معروف و نهی از منکر.
تبصره: گروه های جهادی امر به معروف در دو قالب امر به معروف مردم به حاکمیت و امر به معروف مردم به مردم شکل خواهند گرفت.

ماده۳:گروه های جهادی امر به معروف مردم به حاکمیت از حداقل هفت نفر که دو نفر در زمینه تخصصی دارای سابقه هستند تشکیل می شوند.
ماده۴ :گروههای جهادی امر به معروف مردم به حاکمیت در یک یا چند موضوع از موضوعات دربخش فعالیت خواهند کرد :

بخش اقتصادی :

زیربنایی ، خصوصی سازی ، حمل و نقل ، سرمایه گذاری ، مسکن ، تحریم ،اقتصاد روستایی ، تورم ، شهر سازی ، الگوی مصرف ، تعاون ، اقتصاد دانش بنیان ، پولی بانکی ،مبارزه با قاچاق ، دیپلماسی اقتصادی ، خودکفایی ، امنیت غذایی ، شفافیت ، مالیات ، مهار نقدینگی ، نفت و گاز ، مبارزه با فساد اقتصادی ، گمرک ، اشتغال ، کسب و کار ، صنایع کوچک ، مهار تورم ، بهره وری صنایع ، مبارزه با خام فروشی ، مناطق آزاد تجاری ، حقوق زن و خانواده ، یارانه ، خودرو ومانند آنها.

بخش فرهنگی و اجتماعی:

سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی ، اعتیاد و مصرف الکل ، پرخاشگری و خشونت ، بحران اخلاق عمومی ، حاشیه نشینی ، تفریح سرگرمی و نشاط اجتماعی ، بحران ازدواج ، کاهش جمعیت ، ارزش گریزی ، ترافیک و تصادفات رانندگی ، بحران هویت ، دانشگاه و تولید دانش بومی ، منزلت بازنشستگی ، قشر های آسیب پذیر ، شکاف طبقاتی ، فرار مغزها ، ناکارآمادی نهاد های فرهنگی ، گردشگری ، نظام بیمه ، تامین اجتماعی ، مهاجرت به شهر ها ،حقوق شهروندی ، نظم گریزی ، مدیریت بلایای طبیعی ، مسولیت پذیری ، سبک زندگی ایرانیاسلامی ، بحران جنسی ، مشارکت های اجتماعی مردم نهاد ، تعلیم و تربیت ، قطبی زدگی اجتماعی و مانند آنها.

بخش سیاسی:

منازعات قومی مذهبی ، مبارزه با فساد و بروکراسی اداری ، آزادی های مشروع ، عدالت اجتماعی ، مواجه با اسناد بین المللی ، حمایت از مستضعفان جهان،استقلال کشور و نظام و مانند آنها.

بخش محیط زیست:

انرژهای نو و تجدید پذیر ، فرسایش خاک ، جنگل مرتع ، دریاچه ها و تالاب ها ، آلودگی هوا ، بحران آب و خشکسالی ، ریزگردها ، آلودگی صنعتی ، حیات وحش و مانند آنها

بخش سلامت :

عدالت درمانی ، نظام آموزشی بهداشت و درمان ، سلامت روانی ، دارو ، تغذیه سالم ، اقتصاد سلامت ، بهداشت عمومی ، پرستاری و مانند آنها.

بخش فضای مجازی :

فرهنگ عمومی در فضای مجازی ، جرایم سایبری ، دولت الکترونیک ، امنیت سایبر و مانند آنها.

تبصره : پیشنهادات فوق الذکر تمثیلی هستند و امکان اضافه شدن بخش و زیر بخش به پیشنهاد دبیر ستاد امر به معروف وجود دارد.

ماده ۵:گروه های امر به معروف با ارائه گواهی عدم سوء پیشینه و احراز صلاحیت عمومی توسط معاونت مطالبه گری ستاد در استان مجوز فعالیت و کارت امر به معروف تخصصی گرفته و در دوره زمانی مندرج در کارت از حمایت های مندرج در این دستورالعمل برخوردار خواهند بود.
تبصره :کارت فوق نشان گر آموزش دیده بودن افراد گروه است.
ماده۶ :جهت ثبت گروه جهادی تخصصی حداقل دو نفر از اعضای گروه باید دارای سابقه فعالیت تخصصی در آن عرصه باشند.
تبصره : عدم عضویت در گروه های جهادی امر به معروف مردم مانع امر به معروف و نهی از منکر هیچ کس نیست و هرکس مانع امر به معروف و نهی از منکر حاکمان شود مطابق مقررات قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر به مراجع قضایی برای اعمال مجازات معرفی خواهد شد.
ماده۷ : وظیفه اصلی این گروهها شناسایی الگوهای موفق در در عرصه تخصص خود و معرفی آن و شناسایی بسترهای منکر و ارائه راهکارهای عملی برای ترویج معارف دینی ، امر به معروف مسئولین ، دستگاه های حکومتی و مقابله با هرگونه مظاهر ظلم و فساد است.
همچنین گروه جهادی در محیط فعالیت ، در رابطه با تسهیل گران ستاد ، روند شناسایی مسائل و ظرفیت های آن منطقه را طی کرده و پس از آن ، با شناسایی نقاط مسئله زا ، به حل مسئله از طریق مطالبه گری می پردازند.

ماده۸ :گروه های جهادی امر به معروف مردم به حاکمیت شهرستان ذیل گروه های استانی و گروه های ذیل ساختار گروه تخصصی مردمی مرکز فعالیت خواهند کرد مسئول گروه تخصصی مرکز به انتخاب دبیر ستاد از بهترین و کارآمدترین گروه کل کشور انتخاب خواهد شد.

ماده۹ :ستاد امر به معروف موظف است تمام گزارشهای گروههای تخصصی را بررسی و نظرات کارشناسی را جهت اصلاح از طریق رابط به نهاد مربوطه اعلام و در صورت عدم اصلاح پیگیری حقوقی و قضایی کرده و نتایج حاصل از این پیگیری ها را به اطلاع عموم برساند.ستاد های استانی موظفند نقش مشاوره ای خود را حفظ کرده و پیگیری قضایی و حقوقی را نیز به وسیله گروههای جهادی انجام دهند.

ماده۱۱: ستاد امر به معروف در پایان هر فصل از مؤثرترین تلاش های گروهای جهادی امر به معروف تقدیر کرده و جایزهای تحت عنوان نشان معروف به ایشان اعطا خواهد کرد.
خدمات ستاد به گروههای جهادی شبکه کردن گروه ها به یکدیگر حول نیازهایشان (مادی، معرفتی ، راهبردی، ارتباطی ، نیروی انسانی و )…، رسانه ای کردن عناصر و فعالیت گروهها ، کمک به ارتباط با نهاد های حاکمیتی و حمایت حقوقی وقضایی خواهد بود.
ماده ۱۱ : ستاد امر به معروف درخواستهای تجمع و راهپیمایی که با بیش از 51 امضا توسط گروه ها ارائه خواهد شد پس از بررسیهای لازم از وزارت کشور تا حصول نتیجه پیگیری خواهد کرد تامین امنیت مراسمات مطابق قانون با نهاد های ذی ربط خواهد بود.
ماده ۱۲: ستادهای استانی امر به معروف ناظر بر فعالیت های این گروه ها خواهند بود و گزارش عملکرد این گروهها را به صورت فصلی به ستاد گزارش خواهند کرد.
گروه های جهادی گزارشات حل مسئله را به ستاد های استانی ،و از این طریق به ستاد مرکزی ارسال میکنند ستاد مرکزی نظارت میدانی خود را جهت صداقت سنجی گزارش ها انجام خواهد داد.
ماده۱۳ : دبیر ستاد راسا به پیشنهاد مسئولین استانی گروه های جهادی می تواند دستور انحلال یک گروه مردمی را صادر کند.
ماده۱۴ : محدوده فعالیت گروه های ملی سراسر کشور و گروه های استانی و شهرستانی در حوزه جغرافیایی است.
ماده۱۵ : ارتکاب جرم از قبیل توهین ، افترا و نشر اکاذیب و هرگونه ضرب و جرح مگر در مقام دفاع مشروع با رعایت مقررات قانونی مشمول حمایت های ستاد نخواهد بود.
تبصره : در صورتی که امر به معروف و ناهی از منکر مرتکب جرمی نشده ولی به دلیل فقدان سند و دلیل نتواند در دادگاه از خود دفاع کند پس از بررسی معاونت مطالبهگری ستاد مخارج و هزینه های او را پرداخت خواهد کرد، علاوه بر معرفی وکیل و مشاور حقوقی جهت شرکت در دادگاه، ستاد خود را موظف به کلیه حمایتهای قانونی ، قضایی و حقوقی از این افراد می دانند.
ماده ۱۶: گروه ها موظفند در پایان هر فصل گزارش منابع در آمدی و هزینه کرد خود را به ستاد های استانی اعلام کنند

دانلود فایل یکجا به صورت pdf

شیوه نامه تشکیل گروههای جهادی امر به معروف و نهی از منکر